Nieuws van Vrouwenkoor Phoenix

 • Algemene Ledenvergadering
  Afgelopen donderdag 4 april 2024 heeft Vrouwenkoor Phoenix de Algemene Ledenvergadering gehouden. De leden van het koor keken terug op een mooi jaar.
 • Korenfestival in Empe
  Op zondag 21 april 2024 doen wij mee aan het korenfestival in Empe. Het festival is in de feesttent nabij ’t Oortveld in Empe.
 • Prachtig kerstconcert
  In een bomvolle Oude of Sint-Pancratiuskerk in Brummen was op het zaterdag 16 december volop genieten van een heel mooi kerstconcert.
 • Marta is 40 jaar lid
  Marta Mediati is 40 jaar lid van ons mooie zangkoor! Zij kreeg natuurlijk een prachtig boeket bloemen en we zongen haar samen toe.

Algemene Ledenvergadering

Afgelopen donderdag 4 april 2024 heeft Vrouwenkoor Phoenix de Algemene Ledenvergadering gehouden. De leden van het koor keken terug op een mooi jaar.
Lees meer: Algemene Ledenvergadering

Korenfestival in Empe

Op zondag 21 april 2024 doen wij mee aan het korenfestival in Empe. Het festival is in de feesttent nabij ’t Oortveld in Empe.
Lees meer: Korenfestival in Empe

Prachtig kerstconcert

In een bomvolle Oude of Sint-Pancratiuskerk in Brummen was op het zaterdag 16 december volop genieten van een heel mooi kerstconcert.
Lees meer: Prachtig kerstconcert

Marta is 40 jaar lid

Marta Mediati is 40 jaar lid van ons mooie zangkoor! Zij kreeg natuurlijk een prachtig boeket bloemen en we zongen haar samen toe.
Lees meer: Marta is 40 jaar lid
Serenade Phoenix en HOB voor Marta en Guiseppi Mediati

Serenade Marta en Guiseppi

PHOENIX en Harmonieorkest Brummen hebben op vrijdag 3 november samen een serenade gebracht aan het bruidspaar Marta en Guiseppi Mediati.
Lees meer: Serenade Marta en Guiseppi

Gezellige high-tea

Genoten van een heerlijke en gezellige high-tea met ons koor PHOENIX in de Oranjerie in Dieren, georganiseerd door de reiscommissie.
Lees meer: Gezellige high-tea

Heerlijke zomerfietstocht

De vrouwen van Phoenix doen ook in de zomervakantie erg gezellige dingen samen! De jaarlijkse zomerse fietstocht staat standaard op het programma.
Lees meer: Heerlijke zomerfietstocht

Gezellige laatste avond

Laatste zangavond met hapjes, drankjes, een hilarische voordracht van Alie en Louise en een hele fotoreportage van 40 jaar Phoenix! En nu vakantie!
Lees meer: Gezellige laatste avond

Feestelijke jaarvergadering

Vergaderen met 50 vrouwen? Wij kunnen dat! Het was een geslaagde jaarvergadering met vooral goed nieuws, heerlijk gebak en huldigingen.
Lees meer: Feestelijke jaarvergadering

Vlammend 40-jarig jubileum

In Vuur en Vlam: de concertnaam hadden we niet beter kunnen kiezen. Het was een spetterend jubileumconcert met veel muzikaal vuurwerk.
Lees meer: Vlammend 40-jarig jubileum

Phoenix in Vuur en Vlam: 15 april

Phoenix in Vuur en Vlam! Zaterdagavond 15 april komt er een groots concert in Brummen met topsoliste Jacqueline Bosch en een ensemble van het HOB.
Lees meer: Phoenix in Vuur en Vlam: 15 april

Prachtige Phoenix-speld

Topavond! Repetitie, koffie, gebak, borrel! Een heuse Phoenix-speld voor iedereen en speciale aandacht voor de toppers die al 40 jaar bij Phoenix zingen.
Lees meer: Prachtige Phoenix-speld

Website voor ons 40-jarig koor

Ons koor bestaat alweer 40 jaar! Op 15 april is er een groots jubileumconcert: Phoenix in Vuur en Vlam. En we geven onszelf dit prachtige cadeau…
Lees meer: Website voor ons 40-jarig koor

Swingend herfstconcert

Vrouwenkoor Phoenix, mannenkoor Hardkoor en muziekgroep Fluitekruid hebben onlangs een daverend herfstconcert verzorgd in Brummen.
Lees meer: Swingend herfstconcert

Dagje naar Kasteel Rozendaal

Wat was het weer gezellig om elkaar te zien! Met een stel Phoenix-vrouwen naar Kasteel Rozendaal; een zeer geslaagde dag.
Lees meer: Dagje naar Kasteel Rozendaal

Nieuwe voorzitter: Marit Welmers

Het bestuur van Phoenix is weer helemaal op slagkracht. Het koor zit als vanouds vol plannen voor de komende periode.
Lees meer: Nieuwe voorzitter: Marit Welmers

Kerststokken december 2021

Geweldig hoe enkele koorleden zich jaren hebben ingezet om mooie kerststokken te verkopen voor ons koor als extra zakcentje.
Lees meer: Kerststokken december 2021

Nieuwe dirigent: Alyde Touwen

Wow, wat zijn we blij met onze nieuwe dirigent, de zeer enthousiaste en ervaren Alyde Touwen. Er staat een mooi interview in de Regiobode.
Lees meer: Nieuwe dirigent: Alyde Touwen

Jubileumfeestje

Bloemen voor deze zingende toppers! Vijf vrouwen omdat ze al 12,5 jaar trouw lid zijn van het koor en één lid is zelfs al 25 jaar lid.
Lees meer: Jubileumfeestje

Zomerse fietstocht

Dit jaar ging de fietstocht het koor richting de Warkense Molen in Warnsveld. Het was heerlijk om elkaar weer te zien na de coronatijd. 
Lees meer: Zomerse fietstocht

Vrolijk Pasen allemaal

Wat lief, een paasverrassing van ons vrouwenkoor aan de deur! Altijd fijn om te weten dat iemand aan je denkt in deze coronatijd!
Lees meer: Vrolijk Pasen allemaal

Fleurige verrassing

Cadeautje! Wij houden wel van verrassingen. Hopelijk bloeit er snel iets fleurigs bij iedereen. Bedankt bestuur, wat fijn!
Lees meer: Fleurige verrassing

Weer zingen! (met video)

Hoera, we mogen weer! Het zingen op afstand in de grote kerk gaat gelukkig prima, het blijkt een extra goeie oefening zelfs…
Lees meer: Weer zingen! (met video)

Blijf positief allemaal

Altijd fijn een kaartje in de bus, zeker in deze coronatijd tijdens de lockdown is het welkom! De boodschap: Laten we allen positief blijven!
Lees meer: Blijf positief allemaal

Zeer geslaagd kerstconcert

Twee totaal verschillende koren die samen in al hun enthousiasme een prachtig kerstconcert verzorgen… Wat was het leuk!
Lees meer: Zeer geslaagd kerstconcert

Floris brengt dynamiek in koor

De vrouwen van Phoenix hebben een nieuwe dirigent. Floris Dirkse van den Heuvel is vol overgave gestart met deze nieuwe uitdaging.
Lees meer: Floris brengt dynamiek in koor

Zomeruitjes

Zomervakantie! Geen koorrepetities maar wel gezellige zomeruitjes. Deze zomer gingen we op de fiets naar kasteel Ter Horst in Loenen.
Lees meer: Zomeruitjes

Succesvol optreden Tolzicht

Fijn optreden bij Tolzicht! Mooi gezongen als koor, fijn samen met de toeschouwers gezongen, lekkere sfeer; dankbaar feestje!
Lees meer: Succesvol optreden Tolzicht

Kooruitjes: topdag in Gouda

Wat was het een sfeervolle dag samen: eerst naar de stroopwafelfabriek in Gouda, daarna naar de St. Janskerk en buffet ter afsluiting.
Lees meer: Kooruitjes: topdag in Gouda

Energiek optreden Intermezzo

Een volle zaal, enthousiast koor, enthousiast publiek; wat een mooie middag bij Intermezzo.
Lees meer: Energiek optreden Intermezzo

Vijf jubilarissen gehuldigd

Gefeliciteerd! Deze toppers zingen al 12,5 jaar (Mieke en Nel) of zelfs 25 jaar (Adrike, Carla en Herma) bij Vrouwenkoor Phoenix!
Lees meer: Vijf jubilarissen gehuldigd

Zangfeestje bij KBO

We hebben een mooi feestje gebouwd tijdens een feest van de Katholieke Ouderen Bond in een goed gevulde zaal van huize Elizabeth.
Lees meer: Zangfeestje bij KBO

Open repetitie: 17 en 24 januari

We zoeken ‘jongere’ koorleden! Kom naar één van de open repetitie-avonden! Je hoeft niets te doen, alleen ervaren of het iets voor je is!
Lees meer: Open repetitie: 17 en 24 januari

Bomvolle Walburgiskerk  

Maar liefst zeshonderd mensen kwamen vrijdagavond naar het kerstconcert van Vrouwenkoor Phoenix en de Zutphense IJsselzangers.
Lees meer: Bomvolle Walburgiskerk  

Optreden bij St. Elisabeth

Het tweede concert van deze maand was een optreden in woon-zorgcomplex St. Elisabeth in Zutphen. Lekker afwisselend repertoire gezongen.
Lees meer: Optreden bij St. Elisabeth

Mini-concert voor Martie

Altijd speciaal; zingen voor een koorlid. Een prachtig mini-concert voor Martie & Siemen… gefeliciteerd en heel veel geluk samen.
Lees meer: Mini-concert voor Martie

Koorreis naar Brabantse land

Twee uitjes de afgelopen tijd: de koordag startte als vanouds met heerlijk koffie met gebak, deze keer in Uden. De fietstocht ging naar Voorst.
Lees meer: Koorreis naar Brabantse land

De Vrienden van Phoenix Live!

Wat een mooi, muzikaal feest was het: ons 35-jarig jubileumconcert. Afwisselend, vrolijk, serieus, ontroerend. Iedereen heeft genoten. 
Lees meer: De Vrienden van Phoenix Live!

Feestje! Zes jubilarissen

Ons vrouwenkoor prijst zich gelukkig met veel ervaren zangeressen. Vier leden zingen zelfs al 25 jaar bij het koor. Wie zijn het?
Lees meer: Feestje! Zes jubilarissen

Tevredenheid op jaarvergadering

Voorzitter Herma Smeenk keek terug op een mooi zangseizoen tijdens de algemene ledenvergadering van Vrouwenkoor Phoenix.
Lees meer: Tevredenheid op jaarvergadering

Indrukwekkend concert met HOB

“Prachtig, indrukwekkend, sfeervol, schitterende muziekkeuze, op-en-top kerstsfeer” , de complimenten vlogen ons om de oren…
Lees meer: Indrukwekkend concert met HOB

Jaaroverzicht 2017 (foto’s)

Het jaar 2017 begon met een supergezellig uitje naar De Keukenhof. Behalve mooie uitjes uiteraard ook weer prachtige concerten.
Lees meer: Jaaroverzicht 2017 (foto’s)

Workshops Anke ter Riet

Het regent praktische tips tijdens de koorscholing van Anke ter Riet bij Vrouwenkoor Phoenix in Brummen. Nuttige lessen.
Lees meer: Workshops Anke ter Riet

Jaaroverzicht 2016 (foto’s)

In het jaar 2016 startten we met twee nieuwjaarsconcerten, daarna volgde een mooi concert op uitnodiging van het Ulfts Mannenkoor.
Lees meer: Jaaroverzicht 2016 (foto’s)

Jaaroverzicht 2015 (foto’s)

In 2015 trapten weer af met een jaarvergadering, daarna kwam het altijd bijzondere Bevrijdingsconcert. Bekijk de foto’s.
Lees meer: Jaaroverzicht 2015 (foto’s)

Jaaroverzicht 2014 (foto’s)

In 2014 startten we met het altijd gezellige Apeldoorn Zingt en een prachtig concert met het Ulfts Mannenkoor.
Lees meer: Jaaroverzicht 2014 (foto’s)

Kerstconcert met Jongerenkoor

Kerstconcert met het Jongerenkoor Wat was dit een mooie avond, samen zingen met het jongerenkoor voor een volle kerk in Brummen. De foto’s:
Lees meer: Kerstconcert met Jongerenkoor

Jaaroverzicht 2012 (foto’s)

Het jaar 2012 begon met diverse huldigingen op de jaarvergadering. Ook stonden we op de Pinkstermarkt, zongen op Apeldoorn Zingt.
Lees meer: Jaaroverzicht 2012 (foto’s)

Jaaroverzicht 2011 (foto’s)

Zingen tijdens Wereldvrouwendag, het Moederdagconcert, een gezellige bbq. Wat hebben we een lol gehad in al die jaren.
Lees meer: Jaaroverzicht 2011 (foto’s)

Jaaroverzicht 2010 (foto’s)

Foto’s van het Lenteconcert, concert in Oosterbeek en Openluchtmuseum. Een leuke zomeractiviteit en natuurlijk de onvergetelijke concertreis naar Rheine.
Lees meer: Jaaroverzicht 2010 (foto’s)

Jaaroverzicht 2008 (foto’s)

In 2008 hadden we voor het eerst een website. Dit zijn dus één van de eerste online foto’s. Bijzonder dat vele vrouwen nog steeds bij ons koor zingen!
Lees meer: Jaaroverzicht 2008 (foto’s)

Jubileumconcert: 25 jaar

Foto’s uit de oude doos: ons 25-jarig jubileum. Mooie herinneringen aan dit bijzonder concert. Dat er nog veel mogen volgen!
Lees meer: Jubileumconcert: 25 jaar