Swingen in de kerkbanken tijdens afwisselend herfstconcert

Vrouwenkoor Phoenix, mannenkoor Hardkoor en muziekgroep Fluitekruid hebben onlangs een daverend herfstconcert verzorgd in Brummen. Ondanks het heerlijke herfstweer buiten zat de prachtig versierde kerk vol. De sfeer zat er aan alle kanten goed in.

De bezoekers roemden vooral de afwisseling. “Drie totaal verschillende optredens”, aldus een enthousiaste concertganger. “Ook binnen die optredens was er telkens veel afwisseling, we werden continu verrast. Het verliep allemaal lekker vlot, echt een mooie middag.”

Trots op iedereen

Organisator Vrouwenkoor Phoenix – met dirigent Alyde Touwen en pianiste Tatiana Laryna – trapte af met een zeer afwisselend repertoire zoals het prachtige klassieke Cantique de Jean Racine en Still a Queen, het populaire Halleluja en the Sound of Silence, tot het vrolijke Spaanse Un poquito cantas en het mysterieuze Adiemus. Het eerste gedeelte sloot af met een bijzondere uitvoering van de canon Dona Nobis Pacem waar de hele kerk werd uitgenodigd om mee te doen, en dat gebeurde vol enthousiasme. Voorzitter Marit Schut: “Ik ben zo trots op iedereen. De kerk zag er prachtig uit, de zang klonk geweldig, het concert liep echt gesmeerd.”  

Swingen in de banken

De altijd uitbundige mannen van het Brummense Hardkoor, onder leiding van Andor Boddeke, brachten onder meer Rare Old Times, Lowlands Low, Dirty Old Town en ze knalden eruit met een bijzonder arrangement van Drunken Sailor. De driekoppige muziekgroep Fluitekruid uit Zutphen liet zeker ook zien wat een muzikaliteit ze in huis hadden en varieerden volop met sfeervolle volksmuziek uit onder meer Noorwegen, Ierland, Israël en Zweden. Bij de afsluitende, gezamenlijk nummers Molly Malone en The Wild Rover stonden de toeschouwers letterlijk te swingen in de kerkbanken. Een prachtige afsluiting van een heerlijk muzikaal feestje.

Foto’s van Rien (klik op foto’s voor groter beeld):

Foto’s van Wim (en een paar van koorleden):