Blogs voor en door ons koor

Het Phoenix-evangelie

Vol verwachting kijken we naar onze dirigent om te gaan inzingen, maar nee, ze pakt een A4 en leest tot onze verbazing een ‘Evangelie’ voor.
Lees meer

Lesje Engelse uitspraak

Als we dan toch zo onze best doen om een lied mooi te zingen, kunnen we de woorden ook maar beter goed uitspreken toch!?
Lees meer

Waarom Phoenix?

Wat geweldig dat we weer mochten zingen vanaf januari. En super dat we begonnen met drie nieuwe leden. Waarom kozen ze voor ons koor?
Lees meer

Eindelijk ‘inburgeren’

Alyde Touwen ziet zingen als ‘een middel tot ontmoeting’. Nu het land weer open is, slaakt de koordirigente uit Eefde een zucht van verlichting.
Lees meer

Videoboodschap: Fijne feestdagen!

Wat hadden we jullie graag toegezongen tijdens ons kerstconcert, het mocht helaas niet zo zijn. Bekijk onze persoonlijke wensen…
Lees meer

Ons nieuwste muziekrepertoire

Meisjes, wat is het weer leuk om een aantal nieuwe liederen in onze map te hebben, wat genieten we hiervan. Alie Willemsen neemt ze eens door.
Lees meer

The Twelve Days of Christmas

The Twelve Days of Chrismas stond dit jaar niet op ons kerstrepertoire, maar Nettie Elshof ontdekte iets bijzonders over dit lied. Leuk artikel!
Lees meer

De Phoenix Kruiswoordpuzzel

Wat was de voornaam van onze drummer tijdens ons concert? Lekker vrij met de kerstdagen? Geniet dan van deze kerstpuzzel…
Lees meer

Zangstadion Talinn (Estland)

Ons koorlid Nicolien van Doorn maakte een mooie reis door Estland en deelt hier de bijzondere geschiedenis rondom het zangstadion in Talinn.
Lees meer
John Rutter

Workshop John Rutter

Half oktober rijden Alie, Ina, Tine, Nettie, Wicha en ik met anderhalve auto naar Soest. Daar, in de Petrus & Pauluskerk, geeft John Rutter een masterclass…
Lees meer

De tas van Map

De een stopt, de ander start. Een ‘mijmering’ over een bijzondere ontmoeting tussen twee koorleden die nooit samen zullen gaan zingen.
Lees meer