Blogs voor en door ons koor

Hagedis: balans en harmonie 

Koorleden die 25 jaar lid zijn van Phoenix krijgen een hagedis-broche opgespeld! Wat is hiervan de betekenis?
Lees meer: Hagedis: balans en harmonie 

11 redenen om te gaan zingen

Vrouwenkoor Phoenix gaat helemaal met de tijd mee: we vroegen ChatGPT om 11 redenen om bij een vrouwenkoor te gaan zingen.
Lees meer: 11 redenen om te gaan zingen

Bladmuziek voor beginners

We zingen van bladmuziek maar het is niet nodig dat je noten kunt lezen want je kunt de stukken thuis instuderen via het programma ‘Finale’. Toch meer weten?
Lees meer: Bladmuziek voor beginners

Vier koorleden al 40 jaar lid

Vier koorleden zijn 40 jaar geleden gestart en zingen nog steeds de sterren van de hemel. Wat maakt Phoenix zo bijzonder? Hun verhaal…
Lees meer: Vier koorleden al 40 jaar lid

Lijflied: Viva Tutte Le Vezzose

Ons vrouwenkoor zingt bijna op alle concerten het Italiaanse lied Viva Tutte Le Vezzose. Waarom en wat betekent het precies?
Lees meer: Lijflied: Viva Tutte Le Vezzose

Het Phoenix-evangelie

Vol verwachting kijken we naar onze dirigent om te gaan inzingen, maar nee, ze pakt een A4 en leest tot onze verbazing een ‘Evangelie’ voor.
Lees meer: Het Phoenix-evangelie

Lesje Engelse uitspraak

Als we dan toch zo onze best doen om een lied mooi te zingen, kunnen we de woorden ook maar beter goed uitspreken toch!?
Lees meer: Lesje Engelse uitspraak

Waarom Phoenix? Drie verhalen

Wat geweldig dat we weer mochten zingen vanaf januari. En super dat we begonnen met drie nieuwe leden. Waarom kozen ze voor ons koor?
Lees meer: Waarom Phoenix? Drie verhalen

Eindelijk ‘inburgeren’

Alyde Touwen ziet zingen als ‘een middel tot ontmoeting’. Nu het land weer open is, slaakt de koordirigente uit Eefde een zucht van verlichting.
Lees meer: Eindelijk ‘inburgeren’

Videoboodschap: Fijne feestdagen!

Wat hadden we jullie graag toegezongen tijdens ons kerstconcert, het mocht helaas niet zo zijn. Bekijk onze persoonlijke wensen…
Lees meer: Videoboodschap: Fijne feestdagen!

Ons nieuwste muziekrepertoire

Meisjes, wat is het weer leuk om een aantal nieuwe liederen in onze map te hebben, wat genieten we hiervan. Alie Willemsen neemt ze eens door.
Lees meer: Ons nieuwste muziekrepertoire

The Twelve Days of Christmas

The Twelve Days of Chrismas stond dit jaar niet op ons kerstrepertoire, maar Nettie Elshof ontdekte iets bijzonders over dit lied. Leuk artikel!
Lees meer: The Twelve Days of Christmas

De Phoenix Kruiswoordpuzzel

Wat was de voornaam van onze drummer tijdens ons concert? Lekker vrij met de kerstdagen? Geniet dan van deze kerstpuzzel…
Lees meer: De Phoenix Kruiswoordpuzzel

Zangstadion Talinn (Estland)

Ons koorlid Nicolien van Doorn maakte een mooie reis door Estland en deelt hier de bijzondere geschiedenis rondom het zangstadion in Talinn.
Lees meer: Zangstadion Talinn (Estland)
John Rutter

Workshop John Rutter

Half oktober rijden Alie, Ina, Tine, Nettie, Wicha en ik met anderhalve auto naar Soest. Daar, in de Petrus & Pauluskerk, geeft John Rutter een masterclass…
Lees meer: Workshop John Rutter

De tas van Map

De een stopt, de ander start. Een ‘mijmering’ over een bijzondere ontmoeting tussen twee koorleden die nooit samen zullen gaan zingen.
Lees meer: De tas van Map