Vijf jubilarissen gehuldigd: 12,5 of 25 jaar

Vrouwenkoor Phoenix uit Brummen bestaat al bijna 36 jaar en prijst zich gelukkig met een grote groep ervaren zangeressen. Vijf jubilarissen werden vorige week speciaal in het zonnetje gezet. Drie leden zingen al 25 jaar met enthousiasme bij het koor: Adrike, Carla en Herma. Ze ontvingen een mooie salamander-speld; deze speld staat symbool voor welzijn, wederopstanding, loslaten en gezondheid. Twee vrouwen zijn 12,5 jaar lid van het koor: Mieke en Nel. Zij ontvingen een speld met een strikje, om ze te strikken nog lang bij het koor te blijven.

Naast de grote groep ervaren zangeressen druppelt ook de jongere aanwas door. Hierdoor blijft het koor een mooie mix van zeer ervaren zangeressen en ook enthousiaste nieuwelingen die nog een hoop willen en kunnen leren. Dirigent Klaas van der Hoeven werkt samen met de koorleden continu aan zangtechniek en koorklank. Nieuwe leden zonder zangervaring kunnen daardoor met een gerust hart instappen en stap voor stap aanhaken met de rest. Zingen kun je zeker leren als je maar enthousiast bent!

Wilt u ook zingen bij een vrouwenkoor met een breed repertoire, zowel modern als klassiek? Kom dan kijken en luisteren tijdens de repetities op donderdagavond om 20 uur in Plein5 in Brummen.