Floris brengt dynamiek in het koor

De zestig vrouwen van Phoenix uit Brummen hebben een nieuwe dirigent. Interim-dirigent Floris Dirkse van den Heuvel is vol overgave gestart met deze nieuwe uitdaging bij het enthousiaste vrouwenkoor dat als stokpaardje ‘kwaliteit en gezelligheid’ heeft.     

Al sinds zijn jeugd is Floris Dirkse van den Heuvel (1980) bezig met muziek. Na zijn pianolessen en kinderjaren in diverse koren heeft Floris het dirigenten vak opgepakt bij een jongerenkoor. Hij volgde vervolgens de Meerjarige Dirigentenopleiding via kunstfactor aan het conservatorium te Zwolle. Zijn hoofdvakken directie, stemvorming en solfège en muziekgeschiedenis. Hij behaalde in 2010 zijn diploma onder toeziend oog van dirigent Benjamin Bakker. De afgelopen jaren heeft Floris Dirkse van den Heuvel diverse koren gedirigeerd.

Klankkleur en dynamiek

Dirkse van den Heuvel: “Na de eerste repetitie met Vrouwenkoor Phoenix blijkt dat ik een enthousiaste groep vrouwen voor me heb. Over het algemeen zijn het ervaren zangeressen en de tips die ik geef worden goed opgepakt. Hierdoor is het als dirigent prettig werken. Naast het instuderen van het kerstrepertoire, gaan we de komende tijd met name werken aan zuiverheid, klankkleur en dynamiek. Hierin kan het Vrouwenkoor nog een flinke slag maken.”

De leden zijn erg enthousiast. Een koorlid: “Zijn enthousiasme is aanstekelijk. De repetities zijn lekker pittig, we leren erg veel en het is fantastisch om gelijk te horen hoe veel mooier een nummer nog weer kan klinken.”

Ook het bestuur is erg blij met de nieuwe dirigent. Voorzitter Herma Smeenk-Nieuwland: “Hij is jong, hij straalt energie uit en brengt dat over op het koor. We horen nu al de positieve effecten op onze koorklank. We hopen op een lange en geslaagde samenwerking.”

Kerstconcert met De IJsselboei

Een belangrijk hoogtepunt waar de interim-dirigent, vaste pianiste Tatiana Laryna en koor naar toe werken is het grote kerstconcert op zaterdag 14 december, een samenwerking met het Brummense Shantykoor De IJsselboei.

De Phoenix-vrouwen zingen iedere donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur bij Plein Vijf in Brummen. Ze zijn afkomstig uit de hele regio, van Dieren tot Zutphen en van Steenderen tot Eerbeek. Hou je ook van zingen? Je bent van harte welkom op één van de repetitieavonden. De muziekstukken zijn heel gevarieerd, van licht klassiek tot moderner werk. Meer info: www.vrouwenkoorphoenix.nl