Christmas Proms in bomvolle Walburgiskerk

Maar liefst zeshonderd mensen kwamen vrijdagavond 14 december naar het gezamenlijke kerstconcert van het Brummense vrouwenkoor Phoenix en de Zutphense IJsselzangers. Beide koren brachten onder de titel Christmas Proms een programma in de Walburgiskerk in Zutphen.

De zestig vrouwen van Phoenix brachten prachtige nummers, zoals Gloria en het altijd indrukwekkende Ave Maria. De zuivere laatste noten galmden lang na door de prachtige akoestiek van de enorme kerk. De vrouwen zongen onder de bezielende leiding van dirigent Klaas van der Hoeven en pianiste Tatyana Larina veel afwisselende nummers, waaronder When You Believe, Lulajze, Calypso Carol, Cantique de Jean Racine, Walking in the Air en Mary Did You Know.

Kers op de taart

De mannen van De IJsselzangers deden niet onder voor het vrouwenkoor en zongen, zowel a capella als met begeleiding van kerkorgel of piano, mooie nummers als Heilige Nacht, Maria Wiegenlied, Tollite Hostias, Santo en King all Glorious. Soliste Marlieke Haandrikman was daarbij de kers op de taart met haar werkelijk indrukwekkende stem.

De samenzang met de volle kerk maakte de sfeervolle avond compleet. Dirigent Klaas van der Hoeven sprak aan het eind van de avond over kippenvelmomenten met zijn vrouwenkoor: “We mogen terugkijken op een geslaagd concert! De kerk is qua klank heel fijn natuurlijk, maar zonder inzet en enthousiasme gaat het niet. Het was zuiver, gedragen, betrokken, vanuit het hart, blij en stemmig. Ik heb genoten.”

Welkom bij vrouwenkoor Phoenix

Foto’s kerstconcert Walburgiskerk:

En de foto’s van de voorbereidingen ’s middags – wat was het koud in de kerk …