Prachtig gezamenlijk kerstconcert van Phoenix en BMK

In een bomvolle Oude of Sint-Pancratiuskerk in Brummen was op het zaterdag 16 december volop genieten van een heel mooi kerstconcert.

De geslaagde avond kwam mede door de inbreng van de jonge fluitiste Gemma Scherpenzeel uit Brummen. Niet alleen vertolkte ze solo heel gevoelig een ‘Be still my soul’, ook in de begeleiding van beide koren toonde ze haar talenten.

Nadat het Kleinkoor van Phoenix en BMK het publiek buiten had begroet met 2 liederen, openden beide koren het eerste deel met o.a. ‘In the bleak midwinter’. Vrouwenkoor Phoenix vervolgde het tweede blok met o.a. het heel mooi gezongen ‘Entre le boef’.

Na twee blokken met resp. Kleinkoor (o.a. Ave Maria’ ) en fluitiste en organist gezamenlijk was het de beurt aan het BMK met o.a. ‘Tollite Hostias’ en het altijd indrukwekkende ‘Cantique de Noel’, met als solist René Steen. Daarna traden Phoenix en BMK weer gezamenlijk op met o.a. ‘Veni Jesu’ en het Zuid-Afrikaanse ‘Somerskersfees‘.

Daarna bedankte de voorzitter van het BMK Jan Martens fluitiste Gemma Scherpenzeel, organist Hans Aantjes, René Steen, de beide dirigenten Alyde Touwen en Henriëtte Hansma en beide pianisten Tatiana Laryna en Gerard Geurts voor hun inbreng en bijdragen. Het concert werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van ‘Ere zij God’, waarbij het BMK de tegenstem verzorgde.

Al met al kunnen Phoenix en het BMK terugzien op een prachtig kerstconcert, gelet ook op de vele positieve reacties en ontvangen complimenten. 

Alle foto’s – met dank aan Rien Oosterveen: