Phoenix stoomt door met nieuwe voorzitter Marit Welmers-Schut

Het bestuur van Vrouwenkoor Phoenix is weer helemaal op slagkracht. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering in mei bleek er genoeg animo om het bestuur weer helemaal aan te vullen. Het koor zit als vanouds vol plannen voor de komende periode.

Annie van Zuuk is tijdens de jaarvergadering afgetreden na vele jaren trouwe dienst. Het koor telt nu weer een bestuur van 7 personen met 3 nieuwe bestuursleden: Wicha ter Maat en Hennie Bannink werden gekozen als algemeen bestuurslid. De Zutphense Marit Welmers-Schut (54) was al enige tijd vice-voorzitter en is nu aangesteld als voorzitter. Marit: ”Ik ben zo’n tien jaar geleden bij Phoenix gekomen door mijn moeder Mieke die ook bij het koor zingt. Het is niet zo dat ik per se voorzitter wilde worden maar ik vind het voor het koor natuurlijk belangrijk dat er een voorzitter is, dat je als aanspreekpunt zorgt dat er zaken geregeld worden. Ik ben niet zo’n organisatorisch talent maar dat pakken de commissies goed op. Ik heb geen moeite om voor grote groepen te staan.”

Verjonging koor

De boel op orde

Tijdens de jaarvergadering bleek dat het koor de zaken zowel financieel als organisatorisch op orde heeft. Het koor – onder leiding van Alyde Touwen – is hard aan het repeteren voor een herfstconcert op 30 oktober. Dat wordt een zeer afwisselend optreden met 2 bijzondere gastoptredens. Op 15 april 2023 houdt het 40-jarige koor een jubileumconcert. Marit: “Zingen maakt gevoelens los van blijheid, droefenis, verwondering, daarom zing ik graag. De mix van modern en klassiek van dit koor spreekt me daarbij erg aan. Wat ik graag zou willen bereiken tijdens mijn tijd als voorzitter is meer verjonging. Gelukkig komt dat nu na coronatijd al aardig op gang met verschillende nieuwe koorleden, iedereen die van zingen houdt, is welkom. Ik vind de verbondenheid van ons koor vooral heel fijn, de gezelligheid, samen lachen maar er ook zijn voor elkaar bij verdriet. Een popsong van John Miles omschrijft het precies zoals ik het voel: Music was my first love, at will be my last, music of the future en music of the past.”

Bedankt Annie!