Muzikale leiding


We zijn gezegend met twee prachtige, talentvolle vakvrouwen die ons koor vol overgave op sleeptouw nemen, iedere repetitie weer. Wie zijn zij? Maak hier kennis met ze.

Dirigent Alyde Touwen 

Alyde Touwen

Alyde Touwen is onze zeer bevlogen dirigent.  Muziek is voor haar geen doel op zich, maar een middel tot ontmoeting. “Daarom heb ik ook jaren geleden de ommezwaai gemaakt van het werken als klassiek zangeres en het geven van concerten naar het dirigeren van koren, wat een veel socialer beroep is”. Ze is van alle markten thuis en volgde de studies Fysiotherapie, Theologie, Conservatorium Zang, Koordirectie en Kerkmuziek.

Ze is enthousiast over Phoenix: “Het is een gezellig koor met een goede sfeer en veel ervaring. Ze staan open voor aanwijzingen of veranderingen en daarmee zijn ze dus coöperatief en denken mee.”

Pianiste Tatiana Laryna

Tatiana Laryna


Wat zijn we bijzonder blij met Tatiana Laryna, ze is onze enthousiaste en virtuoze pianiste. Zij is in Wit-Rusland geboren en studeerde aan het muziekcollege in Wit-Rusland met als hoofdvak klassiek piano. Haar muziekopleiding volgde zij aan de Pedagogische Universiteit in Minsk.

Nu werkt zij als begeleidster van koren, zangers en instrumentalisten. Bijzonder praktisch als onze eigen dirigent een kooravond niet kan; Tatiana neemt de repetitie zo een avond over.Veelzijdige dirigenten

Het koor heeft de afgelopen decennia altijd met zeer veelzijdige dirigenten gewerkt. De afgelopen jaren onder meer Floris Dirkse van de Heuvel, Klaas van der Hoeven en Joost Hekel. Daarvoor diverse jaren met dirigent Jan Jaap Nuiver en de muzikale leiding lag in de beginjaren van december 1988 tot 2008 in handen van Wim Megens.