Zeer geslaagd kerstconcert met Brummense koren

Het vrouwenkoor, onder leiding van interim-dirigent Floris Dirkse van den Heuvel, maakte gelijk indruk met het prachtige O Holy Night, een nummer vol dynamiek. Een toeschouwer liet achteraf weten: “Ik zat met kippenvel in de kerk, zo prachtig, zo helder en zo mooi opgebouwd in volume.” Het koor, met vaste pianiste Tatiana Laryna, bracht een afwisselend repertoire met onder meer het gedragen nummer Entre Le boeuf, het liefdevolle Poolse kerstlied Lulajze maar ook vrolijke, vlotte nummers als Past three a clock en The Twelve day of Christmas. Most Wonderful Time was een heerlijke afsluiter.

Zeemansklanken

Shantykoor de IJsselboei liet daarna van zich spreken met lekkere shanty-nummers als Sankt Niklas war ein Seemann, Rolling Home, Weihnacht of hoher See en De Klaagzang van Louis-Marie. De solisten Theo Simmelink, Harrie Jansen en Willem Draaijer kwamen heel goed uit de verf. Het koor werd gedirigeerd door Bart Willemsen en begeleid door het eigen enthousiaste combo dat helemaal voor de goeie ‘shanty-sfeer’ zorgde. De toeschouwers deinden zachtjes mee op de zeemansklanken.

De twee koren zongen ter afsluiting samen ‘In donk’re, stille nacht’ en ‘I saw three ships’. Het bijzondere kerstfeest eindigde met een daverend ‘Een heel gelukkig kerstfeest’ van de twee koren. Beide koren en het publiek waren het erover eens dat de verrassende combi voor een prachtige, verrassende avond heeft gezorgd. Mooi om te zien dat muziek mensen kan verbinden.

De foto’s: