Jubileumconcert met sopraan Jacqueline Bosch en ensemble HOB

Vrouwenkoor Phoenix bestaat 40 jaar en dat gaan we uiteraard groots vieren: Phoenix in Vuur en Vlam! Zaterdagavond 15 april komt er een groots concert vanaf 20.00 uur in de Oude- of Sint-Pancratiuskerk in Brummen. We doen dit niet alleen: sopraansoliste Jacqueline Bosch werkt mee aan dit concert en een ensemble van het alom geprezen Harmonie Orkest Brummen.

Jacqueline Bosch terug in Brummen

Jacqueline Bosch startte in 1997 als sopraan bij Vrouwenkoor Phoenix in Brummen (echt waar)! Ze zong daarna bij diverse opera’s en operettes en haalde zelfs de finale van het tv-programma ‘Una Voce Particolare’. Hoe ontzettend bijzonder dat ze voor even terugkomt naar Brummen en zingt tijdens ons jubileumconcert op 15 april!

Mis het niet, koop zsm dat kaartje want vol=vol! Luister eens hoe mooi:
[tekst gaat verder onder de video]

Zangcarrière van soliste Jacqueline

Dat Jacqueline niet zomaar een oud-koorlid is bewijst haar uitgebreide cv als sopraan. Ze startte dus ooit haar zangcarrière bij ons in Brummen, onder leiding van dirigent en inmiddels wijlen Wim Megens. In 2001 maakte ze kennis met het Gelders Opera en Operette Gezelschap en werd vervolgens gevraagd bij het Vocaal Ensemble GOOG.

De soliste volgde masterclasses bij onder meer Carol Wilson, Marco Bakker, Hans Nieuwenhuis en Sigfried Macziewski. Jacqueline werd bij het ensemble GOOG gecoacht door Hans Lamers. Tevens volgde ze zanglessen bij zangpedagoog Joop Gietema, zangpedagoog en coach Thea Vermeulen-Peek en momenteel in Oostenrijk bij sopraan zangcoach Catrin Kirchner.

Jacqueline zingt diverse opera-, operette-, musical- en oratoriumaria’s. Ze zingt als sopraansoliste bij koren en harmonieorkesten in Nederland en Oostenrijk. En op de 15 april dus in Brummen, met ons koor, geweldig!

Harmonie Orkest Brummen

Het koperensemble van het HOB staat onder leiding van Erik van Hierden. 

Het is een veelzijdig orkest. Naast regelmatig bezoek aan concoursen is er ook ruimte voor diverse thema-concerten. Minstens één keer per jaar geven ze een groots concert, waarbij ze er iedere keer weer in weten te slagen een uniek programma te presenteren.

Feest van herinnering bij Phoenix

Kaartverkoop jubileumconcert

Een kaartje voor dit bijzondere concert is 12,50 euro, dat is inclusief een consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. De entreekaarten kun je kopen via koorleden, bij drogisterij Troost in de Ambachtstraat in Brummen en ’s avonds bij de ingang van de kerk (dat laatste onder voorbehoud – mits het niet is uitverkocht).