Waarom Phoenix? Drie nieuwe, enthousiaste leden vertellen het hier

Wat geweldig dat we weer konden zingen vanaf januari. En wat super dat we gelijk konden beginnen met maar liefst drie nieuwe leden. Waarom kozen ze voor ons vrouwenkoor, hoe zijn ze ontvangen en wat verwachten ze ervan?    

Bernadette, Henny en Hinke over hun eerste koorervaring bij Phoenix.

Bernadette van den Belt

Ik zat vroeger vaak op koren en wilde dat eigenlijk wel weer, maar…het kwam er gewoon niet van.  Ik had mezelf beloofd in 2022 iets te zoeken wat me energie geeft en waar ik echt blij van word. En dat is dus zingen. Ik ontmoette Alyde en zij vertelde enthousiast over haar ‘nieuwe’ koor. Ze gaf aan dat ik altijd een keer kon komen proefzingen. Dat deed ik op donderdag 20 januari. En ik ontdekte dat zingen me inderdaad blij maakt. Johan Cruijff zei al: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” En dat geldt in feite voor mij voor zingen en dan wel bij dit koor…

De ontvangst was ongelooflijk bijzonder, het voelde als ‘thuiskomen’ bij jullie. Ik was een beetje onzeker over mijn zangkunst maar dat was vrijwel direct weg omdat het plezier van het samen zingen zo vertrouwd voelde en ja, het geeft me energie! Het is opvallend hoe snel ik deel van de groep was, het voelde meteen goed.  

Henny Pardijs

Ik ben in oktober 2019 in Zutphen komen wonen. Aangezien ik bij een popkoor gezongen heb in mijn vorige woonplaats Delden, zocht ik wederom een leuk popkoor. Ik heb enige tijd in Zutphen bij een koor gezongen maar het beviel niet echt en daarom heb ik besloten over te stappen. Ik ben gaan googlen en kwam dit koor tegen wat me aansprak.

Ik heb me aangemeld en werd hartelijk ontvangen. Alle muziekstukken werden ter beschikking gesteld. Het voelde als een warme deken. Ik heb het even aangekeken en voelde dat dit mijn koor was om te zingen, mede door zo’n energieke dirigente.

Het valt op dat de organisatie goed functioneert en iedereen weet van wanten. De saamhorigheid vind ik ontzettend fijn en leuk. Ik hoop nog lang te kunnen zingen met plezier.

Hinke Nauta

Ruim 4 jaar geleden ben ik vanuit Zevenaar in Brummen komen wonen. Na eerst drie jaar aan het verbouwen en tuin aanleggen geweest te zijn en daarnaast ook nog werken, was ik zo langzamerhand op zoek naar mogelijkheden om nieuwe kontakten te maken.

Ik ben vroeger jarenlang lid geweest van diverse koren en ben lid geweest van een folk-/muziekcafé waar ik ook regelmatig opgetreden had. Zingen zit in mijn bloed. Heerlijk. Maar in je eentje is er niet veel aan. Daarom voelde ik mij meteen aangetrokken door het enthousiaste verhaal in de krant over Phoenix. Begin november werd ik heel enthousiast welkom geheten op een repetitieavond. Ik vond het geweldig! Wàt een leuke sfeer en wat een geweldige stimulerende en enthousiaste dirigente!

Ik voelde me er gelijk helemaal welkom en thuis. Helaas kreeg ik het weekend daarna corona waardoor ik gelijk alweer moest afzeggen. Daarna kwam er weer een lockdown en lag het weer een hele tijd stil. Maar in januari mochten we weer!! En ook al was ik nog maar één keer geweest en dat ook nog ruim twee maanden geleden, toch werd ik weer heel hartelijk begroet alsof ik er al jaren bij zit. En het repertoire is ook nog eens heel afwisselend. Ik hoop dat we geen lockdowns meer krijgen en heerlijk elke donderdag avond mogen zingen. Gelijk een goede therapie om mijn longen na de corona weer op volle kracht te krijgen. Want zingen is supergezond. Voor lichaam èn geest!!

Fijn dat we er weer tegen aan mogen en dat ik met jullie mee mag doen ‘meiden’! Ik hoop dat jullie het mij niet kwalijk nemen als ik iemand in het dorp voorbijloop want gezichten onthouden ben ik helaas héél slecht in! En er zijn wel heel veel gezichten in het koor.

Ook blij worden van zingen?

Bernadette, Henny en Hinke: wat een leuke, enthousiaste verhalen, we worden er enorm vrolijk van. Bedankt! We zijn erg blij met jullie komst en wensen jullie heel erg veel plezier bij ons vrouwenkoor!