De hagedis als teken van balans en harmonie 

Koorleden die 25 jaar lid zijn van Phoenix krijgen een hagedis-broche opgespeld! Wat is hiervan de betekenis?

Balans en harmonie zijn essentiële elementen in ons leven. We streven er allemaal naar om een evenwicht te vinden tussen werk en privé, tussen inspanning en ontspanning, tussen verschillende aspecten van ons leven. De hagedis, als teken van balans en harmonie, biedt ons een waardevol symbool om na te streven in ons dagelijks leven. 

Hagedis en balans

De hagedis is een meester in het behouden van balans, zowel fysiek als symbolisch. Met zijn vaardige bewegingen kan hij over smalle takken en rotsen navigeren zonder te vallen. Deze behendigheid herinnert ons eraan dat we in staat zijn om ons evenwicht te bewaren, zelfs in moeilijke situaties. Maar de hagedis symboliseert ook een diepere vorm van balans — de balans tussen actie en rust. Net zoals de hagedis zich soms verstopt en inactief lijkt, hebben ook wij momenten van stilte en rust nodig om ons innerlijke evenwicht te herstellen en te behouden. 

Hagedis en harmonie

De hagedis staat ook symbool voor harmonie. Hij kan zich moeiteloos aanpassen aan zijn omgeving en opgaan in zijn omgeving. Dit herinnert ons eraan om ons aan te passen aan veranderingen in ons leven en om in harmonie te leven met de wereld om ons heen. De hagedis nodigt ons uit om flexibel te zijn, te accepteren wat we niet kunnen veranderen en vrede te vinden met de situatie. Door ons aan te passen en in harmonie te leven, kunnen we een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid ervaren. 

Lessen

De hagedis, als teken van balans en harmonie, heeft veel lessen te bieden voor ons dagelijks leven. Door zijn voorbeeld te volgen, kunnen we streven naar een evenwichtige en harmonieuze levensstijl. Of het nu gaat om het behouden van fysiek evenwicht, het vinden van de juiste balans tussen actie en rust, of het aanpassen aan veranderingen in ons leven, de hagedis herinnert ons eraan dat balans en harmonie haalbaar zijn. Dus laten we de hagedis als gids nemen en onze innerlijke balans en harmonie herstellen, voor een vervuld en vreugdevol leven. 

We wensen al onze leden veel balans en harmonie!