informatie

 

Muzikale leiding en lidmaatschap
 

Phoenix vindt kwaliteit belangrijk en daar hoort zeker ook een goeie sfeer bij! In de afgelopen jaren heeft het koor een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd: van klassiek tot hedendaagse populaire werken. We hebben momenteel 58 leden, daar mogen er best nog een paar bij want het is heerlijk zingen in een groot koor! 

Jaarlijks werken we mee aan allerlei concerten, zangersavonden en korenfestivals. Al met al is Phoenix een zeer enthousiaste groep vrouwen die op een gezellige manier zo goed mogelijk wil zingen. 

Lidmaatschap: je bent heel erg welkom

Hou je ook zo van zingen? Mooi, want wij zoeken nieuwe koorleden! Twijfel je of je goed genoeg zingt? Zingen kun je leren; we werken vaak aan zangtechniek dus die zangles krijg je er gratis bij. Vooral 'wat jongere' aanwas is zeer welkom!
Ervaring is niet verplicht maar... ben je echt al 'ouder' dan is enige koorervaring gewenst.

Mail of bel en we zorgen dat je opgevangen wordt. Je mag drie keer gratis een repetitie bijwonen. Je hoeft geen auditie te doen, de dirigent doet wel een korte stemtest. Iedere donderdagavond repeteren we zeer trouw van 20.00-22.00 uur in Plein Vijf, Limburg van Stirumplein 5 in Brummen. 

We zingen van bladmuziek, het is niet per se noodzakelijk dat je noten kunt lezen want je kunt de stukken thuis instuderen via het digitale muziekprogramma 'Finale'.    

De contributie is 17 euro per maand. Opzeggen is mogelijk per 1 juli of per 1 januari. Muziek, mappen en speciale accessoires blijven altijd eigendom van het koor.


Kaptein is in februari 2014 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium. Hij studeerde Koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt, en volgde Orkestdirectie bij Kenneth Montgomery, Lucas Vis en Alex Schillings. 
 
Rob Kaptein heeft er altijd van gedroomd dirigent te worden. Hij begon zijn droom te verwezenlijken toen hij 17 was: Mozart’s Requiem en delen uit diens opera Cosí fan tutte met leden van het NoordHollands JeugdOrkest. Sindsdien heeft hij met veel plezier en succes veel koren, orkesten en ensembles gedirigeerd. Met Delfts kamerkoor Delft Blue trad hij op in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor.
Ook het Apeldoorns Jeugdorkest, het Zuid-Hollands SymfonieOrkest en Arnhem Sinfonietta hebben kennis mogen maken met zijn talent en tomeloze energie.
 
Ondernemend en veelzijdig als hij is, heeft Kaptein al een bijzondere staat van dienst. Al vóór zijn opleiding directie dirigeerde Rob de Johannes Passion, delen uit de Mattheus Passion (J.S. Bach) en de Vierde Symfonie van Beethoven. Daarnaast heeft Kaptein uitgevoerd: Requiem (Fauré), Mis in G (Schubert), Gloria (Vivaldi), Messiah en The Ways of Zion do Mourn (Händel), Requiem (Mozart) en Carmina Burana (Orff), Dumbarton Oaks (Strawinski), Saint Nicolas Cantata en Simple Symphony (Britten), Eerste Symfonie en Vijfde Symfonie (Beethoven), Missa in angustiis en Die Schöpfung (Haydn) en vele werken voor koor a cappella.
 
Zijn afstudeerwerk in februari 2014 was een totaalervaring rondom het oratorium “A Child of Our Time” van Michael Tippett (1905 - 1998): een tijdloze boodschap over oorlog, vrijheid, onderdrukking en onze verantwoordelijkheid als individu daarin.
zie www.musicforwarchild.org
 
Met veel plezier heeft hij de afgelopen jaren gewerkt met de Voorburgse OratoriumVereniging. “Het koor heeft nu een frisse klank en zingt assertief en energiek. Opvallend is dat de zangers veel meer naar elkaar luisteren, wat goed hoorbaar is in de intonatie en koorklank,” aldus Kaptein.
Door een verhuizing naar het oosten van het land neemt Kaptein afscheid van de VOV.
“We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid. Gezien de potentie van het koor wordt dit vast voortgezet in de toekomst!
 
Met Phoenix werkt Kaptein aan assertiviteit en zingen met lef en energie. Hij sluit goed bij de zangeressen aan door het gebruik van metaforen en associeert er op donderdagavond vrij op los. Door naar elkaar te luisteren ontdekken het koor de meerwaarde van zingen in een koor.
Muziek moet zo mooi mogelijk klinken, en plezier in het repeteren en uitvoeren maakt de muziek mooier.

Interim-dirigent Floris Dirkse van den Heuvel

Al sinds zijn jeugd is Floris Dirkse van den Heuvel (1980) bezig met muziek. Na zijn pianolessen en kinderjaren in diverse koren heeft Floris het dirigentenvak opgepakt bij een jongerenkoor. Hierin weFloris Dirkse van den Heuvel volgde vervolgens de Meerjarige Dirigentenopleiding (M.D.O.) via kunstfactor aan het conservatorium te Zwolle. Zijn hoofdvakken directie, stemvorming en solfège en muziekgeschiedenis werden gegeven door respectievelijk Eugène van Boheemen, Ineke Vlogtman, Tiedo Kruisselbrink en Gerard van der Leeuw. Hij behaalde in 2010 zijn diploma onder toeziend oog van dirigent Benjamin Bakker.
 
 
 

Over een energieke dirigent gesproken... hij zet alles in het werk om ons koor zo mooi mogelijk te laten klinken, lekker fanatiek maar altijd met humor en enthousiasme. Wat leren we veel van hem!

Al sinds zijn jeugd is Floris Dirkse van den Heuvel (1980) bezig met muziek. Na zijn pianolessen en kinderjaren in diverse koren heeft Floris het dirigentenvak opgepakt bij een jongerenkoor. Hij volgde vervolgens de Meerjarige Dirigentenopleiding via kunstfactor aan het conservatorium te Zwolle. Zijn hoofdvakken directie, stemvorming en solfège en muziekgeschiedenis. Hij behaalde in 2010 zijn diploma onder toeziend oog van dirigent Benjamin Bakker.

De afgelopen jaren heeft Floris Dirkse van den Heuvel diverse koren gedirigeerd. Ook begeleidt hij koren nog regelmatig op piano. Hij heeft veel bekendheid verworven met Jongerenkoor VOX uit Brummen. Met dit koor heeft hij meegedaan aan het programma Korenslag van de EO en heeft het koor bij Paul de Leeuw mogen optreden.
 
Pianiste Tatiana Laryna

Wat zijn we ook bijzonder blij met Tatiana Laryna, ze is onze enthousiaste en virtuoze pianiste. Zij is in Wit-Rusland geboren en studeerde aan het muziekcollege in Wit-Rusland met als hoofdvak klassiek piano. Haar muziekopleiding volgde zij aan de Pedagogische Universiteit in Minsk.

Nu werkt zij als begeleidster van koren, zangers en instrumentalisten. Bijzonder praktisch als onze eigen dirigent een kooravond niet kan; Tatiana neemt de repetitie zo een avond over. 

Het koor heeft de afgelopen decennia met zeer veelzijdige dirigenten gewerkt. De afgelopen jaren met Klaas van der Hoeven en Joost Hekel. Daarvoor diverse jaren met dirigent Jan Jaap Nuiver en de muzikale leiding lag van december 1988 tot 2008 in handen van Wim Megens. 


Contact

Wil je contact met ons, heb je vragen of vind je het leuk als we bij jou komen optreden? Neem dan contact op met een van onze bestuursleden of stuur een mail naar het secretariaat.  


Overige informatie

Aangesloten bij KBZON

Lid van: ZING.NL

Rabobank: NL44 SNSB 09353.53.682

KvK Apeldoorn: 40103547

 

 

 

 

                                                 

 

                                                                                                                   Website laten maken door: Best4u Group B.V.